Tein tänään mukavia löytöjä ihan kotinurkista; ensimmäinen löytö tuli vastaan kasvimaalla eli ruohosipuli oli lähtenyt kasvuun. Eihän sieltä pilkistänyt kuin muutama alle sentin pätkä, mutta pakko oli maistaa kumminkin ja ihan ruohosipulille maistui.

Toisen ja kolmannen löydön tein varastossa, kun vein taimimultaa ja muita tarpeita pois sisältä kodinhoitohuonetta täyttämästä. Ajattelin kurkata, mitä verenpisaralle kuuluu ja - kas vain - sepä olikin talvehtinut ja näytti hyvinkin elinvoimaiselta. Täytyi se sitten heti tuoda sisälle, leikata alas ja laittaa uuteen multaan.

Sieltä varaston hyllyltä osui käteen myös purkki erilaisia siemeniä. Oli porkkanaa ja persiljaa ym. kasvimaalle laitettavaa ja yllättäen punatähtiputkesta itse keräämiäni siemeniä. En edes muistanut niitä talteen ottaneeni. Erityisesti tämä löytö ilahdutti, koska emokasvi kuoli/katosi viime kesänä. Ajattelin, ettei se varmaan sieltä enää ilmaannu, mutta nyt pääsenkin siemenestä uutta kasvattamaan.

Ai niin! Yksi löytö meinasi ihan unohtua; ruokakaupasta tarttui mukaan ihana enkeli. Laitan sen kesällä puutarhaan, jos löydän sopivan paikan, mutta nyt se saa ilahduttaa olohuoneen hyllyllä.