Pitkään on jo pitänyt ikuistaa hortensiat, onneksi kukinta jatkuu edelleen. Näitä on nyt kertynyt pieni aidanne tontin reunalle eli neljä kappaletta.

Ensimmäisenä hankin syyshortensian Hydrangea paniculata "Limelight" kukintojen ihanan vihertävän värin takia. Tässä alla kuvassa kukat ovat jo vaalenneet melkein valkoiseksi, mutta kukinta on tosiaan jatkunut pitkään.

Seuraavana rivissä on pallohortensia Hydrangea arborescens "Annabelle". Tämä aloitti kukintansa myöhemmin kuin "Limelight" ja väri on tällä hetkellä vihreämpi kuin naapurissaan.

Tänä keväänä innostuin hankkimaan jalohortensian "Twist-n-Shout", kun oli niin herkullisen vaaleanpuinaiset ja -siniset kukat mainoksessa ja totesin että vielähän tuohon yksi hortensia mahtuisi. No, tänä vuonna ei vielä paljastunut minkä värisin kukinnoin kukkii meidän pihalla, mutta toivottavasti ensi vuonna sitten.

Kerta kiellon päälle eli neljänneksi riviin pääsi naapurilta alkukesästä saamani hortensia, jossa on jo punertava syysväri. Lajista ei tämän kohdalla ole tietoa, oletettavasti jalohortensia kumminkin.