Tämän kesän puutarhurointi on lähinnä keskittynyt palstalle. Sen verran muutakin puuhaa kesällä oli, että perunat jäi multaamatta ja rikkaruohot vei voiton punasipuleista. Kastelusta onneksi on luonto hyvin huolehtinut, muuten varmaan olisi taimet ehtineet kuivua tarhurin lomaillessa. Maa on kovin savista, joten naapurin ruohonleikkuujätettä olen kuskannut katteeksi ja maanparannukseen säkkitolkulla.

Haaveena keväällä oli, että saan polkea palstalta kotiin kori täynnä satoa ja se on kyllä toteutunut. Perunat on maistuneet kesäkuun lopulta alkaen. Lapsetkin hyvällä ruokahalulla ovat hotkineet tilliperunoita. Keltaista kesäkurpitsaa tulee yhdestä taimesta valtavasti, kuten oli odotettavissakin. Kesäkurpitsasta, kurkusta ja sipulista tein niin hyvää pikkelsiä, että sen seuraksi ei juuri muuta tarvitse. Mangoldi on hyvin viihtynyt savimaassa. Niitä pyöräytin pannulla lähes joka aterialle alkukesästä. Harvennetut punajuuret saivat saman kohtelun. Voisi taas tänäänkin hakea herkkuja pöytään omasta maasta äidin tuomien kantarellien seuraksi. Aika mahtavaa :)

P.S. Täältä oli näköjään ukkosen seurauksena kadonnut lähes kaikki valokuvat. Saa nähdä saanko aikaiseksi niitä palautella. Harmillista.